Felhívás

Az Igazgyöngy Alapítvány művészetoktatási tevékenységére eddig az állami normatíva mellé kiegészítő támogatást kapott, amiből fedezte a hátrányos helyzetűek térítési díját. Most újra kellett pályáznunk, de nem kaptunk támogatást. Enélkül azonban nem tudjuk biztosítani azoknak a képzését, akik hátrányos helyzetűek. Így az iskola mellett veszélybe kerül az az esélyteremtő modell is, amit az oktatás köré építettünk, és már mérhető eredményeket mutat. (Blog: Mi lesz velünk?) Művészeti oktatómunkánk nemzetközi hírnevű, olyan megmérettetéseken is sikeresek a tanítványaink, ahol nem tudják, hogy a rajzok készítői milyen  körülmények között élnek. (Pályázati eredményeink) Szociális innovációinkért, tapasztalatainkért is egyre többen keresnek bennünket.

Egyik kedves támogatónk, Cselényi Tünde kezdeményezte, hogy egy jelképes „örökbefogadási” akcióval talán előteremthetnénk a hiányzó összeget. Számolgattunk hát. Az eddigiek alapján úgy gondoljuk, kb. 470 hátrányos helyzetű gyerek iratkozik be hozzánk szeptembertől, ez a tanulólétszámunk 70 %-a. Ha a normatíva marad, fejenként havi 1500 Ft térítési díjjal ki tudnánk hozni egy takarékos költségvetést. Ehhez próbálunk meg  támogatókat keresni.

Aki csatlakozna, kérem, emailben jelezze ([email protected]). Csak azok írjanak, akik a teljes tanévre tudják vállalni a támogatást, mert e nélkül bizonytalan lenne az oktatásunk. Aki vállalja, hogy névvel csatlakozik, azt úgy, aki nem, azt „Anonim támogató 1”, 2, stb. megnevezéssel a honlapunkon közzétesszük. Tudom, végleges megoldást nem nyújthat az akció, de túlélési lehetőséget talán igen. Így folytathatnánk még egy darabig, remélve, hogy eredményeink talán a döntéshozókat is meggyőzik majd egyszer arról, hogy az út, amin haladunk, megoldást nyújt, és támogatásra érdemes.

Számlaszámunk:

Bank neve: Hajdú Takarék Takarékszövetkezet

Bankszámlaszám: 60600242-11113034

IBAN szám: HU30 6060 0242 1111 3034 0000 0000

SWIFT kód: TAKBHUHB

Kérjük, a megjegyzésbe írják oda: térítési díj.

Köszönjük szépen!


Örökbefogadó támogatók listája

Hírlevél 2012. szeptember havi tevékenységünkről