Az alapítvány sikeres működéséhez sokféle tudás, és sok-sok munkaóra szükséges.  Ez nem elégséges a helyi kapacitásban,  ezért szükségünk van önkéntesek munkájára is. A „Segítő térképen” többféle területet jelöltünk meg, és a lehetőségek száma folyamatosan bővül.

Praktikus információk:

A helyben végzett önkéntes munkához az alapítványunk önkéntes szálláshelyet tud biztosítani Berettyóújfaluban és Toldon. A kis szobához fürdőszoba és konyhahasználat is adott, internethasználatra is lehetőség nyílik. Berettyóújfaluban 1-2 ember szállása megoldott, Toldon több alvóhellyel akár 5-10 ember elszállásolása is, csoportosan.  A berettyóújfalui szálláshelyen gyakran fogadunk külföldi önkénteseket is. Az alapítvány szálláshelyei az önkéntesek számára ingyenesek. Ezek mellett Berettyóújfaluban vannak olyan szálláshelyek is, melyek fizetősen elérhetők, panziók, motelek, ha valaki ezt igényli.

A helyben végezhető önkéntes tevékenységekbe előzetes egyeztetés után lehet bekapcsolódni.

Néhány példa:

• A gyerekekkel (a tanodában) végzett tevékenységhez előzetes interjú és felkészítés után csatlakozhatnak.
  • A művészeti tevékenységekbe asszisztensi tevékenységgel lehet a pedagógusok mellett bekapcsolódni.
  • A mezőgazdasági tevékenységekbe való bekapcsolódás évszakfüggő, itt munka a fóliában és a kertben is van, télen pedig ott a csipkebogyó-vagy kökényszedés. Az élelmiszer-feldolgozás szabályozása miatt (haccp)ezt csak a munkatársak végezhetik.
  • A kézművestevékenységek közül a dobozfestésbe, táskafestésbe bármikor be lehet kapcsolódni.
  • A közösségi programok nyújtása, akár felnőtteknek, akár gyerekeknek szól, előzetes szervezőmunkával, az alapítvány többi tevékenységéhez becsatornázva képzelhető el.

Az önkéntesek ellátását maguknak kell finanszírozni. Az útiköltségek esetében is így van ez, csak a folyamatos tanodatevékenység esetében tudjuk ennek térítését biztosítani.

Az alapítvány szerteágazó tevékenységében tudunk lehetőséget adni középiskolásoknak is a kötelező önkéntes szolgálat teljesítésére.

Az önkénteseket, hosszabb idejű együttműködés után a honlapunkon is szerepeltetjük.

A távolabbról nyújtott önkéntes munka lehetőségeire is szükségünk van, a „Segítő térképen” erre is bőven találnak ötletet. Cégek, vagy magánszemélyek tudása, kapcsolatrendszere, szervezési tevékenysége, ötletei, mind lefedhetnek egy-egy olyan területet, ami előremutató és sikeres lehet alapítványunk gyerekszegénység ellen küzdő, esélyteremtő munkájában.

Jelentkezés önkéntesnek

Önkénteseink beszámolói: