Az „örökbefogadó” programról

Ezt a támogatási formát a 2012/13-as tanévtől vezettük be, amikor az állam egy kiegészítő támogatást elvont tőlünk, és úgy tűnt, nem tudjuk fenntartani a művészetoktatásunkat. Egy kedves támogatónk kezdeményezte az egészet, és sikerrel járt. A programban nagyon sokan fizették be a havi 1500 Ft térítési díjat, segítve, hogy fennmaradhassunk.

Bár később megkaptuk a támogatást, a programot fenntartottuk, mert a nagyszámú hátrányos helyzetű gyerek képzését másképp nem tudjuk megoldani.

2017 augusztusától pedig újra kiegészítés nélkül maradunk.

A program háttere: Maga a művészetoktatás térítési díj kötelezettséggel vehető igénybe, ez nálunk 1500 Ft/hó, ami alól csak az igazoltan hátrányos helyzetűek mentesülnek. Ez nálunk kb. 70%-a a létszámnak. Ez akkora hiányt okoz a költségvetésünkben, hogy nem tudunk működni. Ráadásul, mióta a jogszabályokat ebben is változtatták, nagyon könnyen kiesnek ebből a kategóriából. Elég, ha a szülőt behívják közmunkára, és már nem minősül hátrányos helyzetűnek, miközben az élethelyzetükben semmi változás nem következik be. Minket pedig ellenőriznek, hogy be van-e fizetve a térítési díj. Ha nincs, azért retorzió jár. Nem is tudnánk megoldani a rászoruló gyerekek képzését, ha nem lenne ez az „örökbefogadós” program.

Ha valaki ehhez csatlakozni szeretne, a teendője annyi, hogy a számlánkra (OTP 11738046-20048343) kellene utalni a támogatást „örökbefogadás” megjegyzéssel. Mi ezt külön könyveljük, és ebből fizetjük be az iskolába a gyerekek térítési díját, vagy vásároljuk meg a felszereléseket. Lehet 10 hónapra vállalni, és akkor a tanévig tart, illetve 12 hónapra, akkor a nyári táborozásainkba kerül, és szintén a gyerekekre fordítódik.

A támogatók neveit (hozzájárulásukkal) nyilvánossá tesszük.

Korábbi támogatóink

Korábbi  támogatók, közöttük vannak, akik egy-egy adott tanévben voltak támogatók és vannak, akik folyamatosan mellettünk maradtak.

Évenkénti bontásban, az adott tanévben ezt az akciónkat támogatók létszáma:

  • 2012-ben 397 fő
  • 2013-ban 219 fő
  • 2014-ben 105 fő
  • 2015-ben 109 fő
  • 2016-ban 126 fő
  • 2017-ben – jelenleg – 96 fő támogatja ezt az akciónkat, szerencsére folyamatosan bővül a létszám.

Az akció folytatódik.
Támogatók, akik a 2016-2017-es tanévben is “Örökbefogadóként” segítik munkánkat, melyet ezúton is köszönünk!

Frank Áron, Major Péter, Horváth Anikó, Vojczek Judit és Szvitacs Tamás, Palásthy Ágnes, Donászy Ágnes, Békési Tímea, Anonim105, Szőllősi Judit, Pallos Kinga, Anonim106, Ihárosi Hajnalka, Csaplár József, Robitz Kata, Stupek Katalin Tímea, Nádasy Eszter és Turányi Zoltán, Király Gábor és Géring Zsuzsa, Bauer Attila és Zsuzsanna, Varga Tímea,  Kerékpáros Örökbefogadó 01., Anonim107, Anonim108, Blaskovits Nóra, Szudoczky Rita, Szabóné dr. Kármán JuditDr Kirschner Lászlóné és Kirschner Anna Judit, Anonim109, Kovács Róbert, “Iványi tanítónéni emlékére”, Berke Ildikó-Kósa Zsolt, Debiec Teodóra, Hont János

és még vannak, akikkel a nyilvánosságot most egyeztetjük.

mindenkinek