2018. április

Nemzetközi rajzpályázati eredmények

Az Arany János Alapítvány által, általános iskolások számára meghirdetett határon  átívelő versillusztrációs pályázaton  különdíjat és kötetben való megjelenést nyert Balogh Vivien. Különdíjat és megjelenést az első-borító montázsképén Szász Gréta. Különdíjat és megjelenést a hátsó-borító montázsképén pedig Szathmári Dóra és Györffy Attila.

....

A Wellingtoni Magyar Fészek Hírmondó által kiírt rajzversenyen “Anyák napjára” címmel Rózsa Eszter I.helyezést ért el.

Országos rajzpályázati eredmények

Az Arcus Környezetvédő Egyesület által meghirdetett természetismereti rajz- és irodalom pályázaton korosztályában harmadik helyezést ért el Papp Réka.

.

A Magyar Kultúra Napja program sorozat alkalmából, az Ezsébetligeti Színház által kiírt  “Kedvenc mesehősöm” című rajzpályázaton, az iskolánk által elküldött összes alkotás készítője különdíjban részesült, minden alkotás kiállításra került. Nyereményünk továbbá egy önálló kiállítási lehetőség az iskolánknak a színház Corvin Galériájában.

A képre kattintva a rajzok megtekinthetők:

Kedven mesehősöm rajzpályázat 2018.04.

A KÖZSZÖV által kiírt országos rajzpályázaton “Ilyen menzát szeretnék” címmel Vetési Balázs alkotását különdíjjal jutalmazta a zsűri.

.

A Garabonciás Művészeti Iskola “Mostan színes tintákról álmodom” című rajzpályázatán korosztályában első helyezést ért el Balogh Orsolya, Kun Boglárka és Tóth Letícia. Alkotását különdíjjal jutalmazták Rózsa Eszternek. Emléklapot kapott Ajtai Natália és Mohácsi Angelina.

......

A Szélső Érték Kör egyesület által kiírt  “Van-e ötleted a
megelőzésre” című rajzpályázaton  korosztályában második helyezett
lett Balogh Lejla és Barabás Réka,első helyezést ért el Bárdos Anna
és Hagymási Hanna
szintén második helyezett lett.
Alkotásukért különdíjat kaptak: Ékes Johanna, Török Levente, Csizmadia
Ádám, Mohácsi Mirella és Tóth Brigitta.

Megyei rajzpályázati eredmények

A Vojtina Bábszínház által kiírt “A virágot lépő lány nyomában” című rajzpályázaton díjazott lett Varga Vanda.

.

A Szabó László AMI által kiírt megyei népdal illusztrációs versenyen korosztályában első helyezést ért el Juhász Gábor és Pál Liliána.

A DMK Csapókert Közösségi Háza a Mátyás király-emlékév alkalmából
meghirdetett képzőművészeti pályázaton korosztályukban díjazottak
lettek: Radics Kitti, Csizmadia Ádám, Török Dávid és Gyöngyösi Jázmin.

Hajdú-Bihar Megyei Képzőművészeti versenyen, amelyet felső tagozatosok
számára rendeztek meg, a második fordulóban Vetési Balázs, Kiss Bence
és Kovács Nikolett munkáját különdíjjal jutalmazták.

2018. március

Nemzetközi rajzpályázati eredményeink

A PIATRA NEAMT CREATIV, INTERNATIONAL ART COMPETITION FOR CHILDREN,
SECOND EDITION, Román nemzetközi kreatív pályázaton Kovács Klára
munkáját arany éremmel jutalmazták.Kiállított lett Birta Csenge, Birta
Katalin, Buti Blanka, Kathi Eszter,Turbucz Fatime és Tóth Liliána
alkotása.

Az ” In my homeland” című Belorusz Nemzetközi Gyermek Művészeti Versenyen
Móricz Dávid alkotása díjazott, Madarász Roland rajza pedig
kiállított lett. Seres Brenda, Lőkös Panni, Kolompár Jázmin, Herter
Flóra, Beri Rebeka és Kis Ádám  munkáját nemzetközi dicsérő oklevéllel
jutalmazták.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság  által kiírt pályázaton  “Élet a
szikes pusztán” címmel Adamcsik Sára korosztályában második helyezést
ért el.

adamcsik-sara-10

Az Eszterházy Magánalapítvány Országos Alkotói Versenyén
korosztályában Kiss Tímea és Czupor András díjazott lett, Gurbai
Vivien alkotása kiállításra került.

Iskolánkat tiszteletbeli bohócdoktorrá választották a  szegedi  Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány által kiírt rajzpályázaton “Betegség és gyógyítás” témakörében.

A Meteorológiai Világnap alkalmából az Országos Meteorológiai
Szolgálat által kiírt gyermekrajz pályázaton Jantyik Erika harmadik
helyezést ért el.

jantyik-erika-7

A Táblácska és a Gyémántbogár közös pályázatán ” Gyémántbogár Díj
2018″ címmel korosztályában díjazott lett Gyüre Boglárka és Ökrös
Noémi.

gyure-bogi-9 okros-noemi-12

A Világítástechnikai Társaság által kiírt “Világíts rá!” című országos
rajzpályázaton Póka Krisztián díjazott lett.

poka-krisztian-12

A Budafok-tétényi bevásárlóközpont és az Anyakanyar.hu
együttműködésével meghirdetett “Színes, mint egy papagáj!” című
rajzpályázaton Rácz Erik díjazott lett ” Repülésbiztos” kategóriában.

racz-erik-15-eves

Az ATIVIZIG és az MHT Szegedi Területi Szervezete által kiírt 2018.
évi Víz Világnapi rajzpályázatán Mező Amanda alkotása helyezést ért
el.

mezo-amanda-8-eves

Az érdi Szepes Gyula Művelődési Központ  az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére kiírt rajzpályázatán korosztályában második helyezést ért el Balogh Balázs, Szikli Liliána pedig harmadik helyezett lett. Két tanulónkat, Balogh Arnoldot és Tóth Kamillát különdíjban részesítették. A kiállításra került rajzok alkotói: Lisztes Dóra, Erdei Dominika, Buti Blanka, Tóth Lili, Kolompár Jázmin, Varga Martin, Kiss Tímea, Far Panni, Mohácsi Barbara, Rácz Tünde, Varga Lilla, Horváth Izabella, Beri Martin és Török Dávid.

1848/49-es forradalom 170. évfordulójára

Megyei rajzpályázati eredmények

A Debrecenben megrendezésre került megyei képzőművészeti versenyen
amelyet alsó tagozatos tanulók számára rendeztek meg korosztályában
Sápi Timót ötödik helyen, Mohácsi Vanessza pedig hatodik helyen
végzett.Temesvári Jázmin munkáját külön díjjal jutalmazták.
A kiállításra került alkotások készítői: Sápi Timót, Muszka Melissza,
Simon Viktória, Kis Tímea, Tóth Zétény, Hudák Lora, Técsi Karolina,
Sas Edit Dóra, Balogh Melissza, Török Leila, Varga Lilla, Kovács
Dorina, Balogh Balázs, Horváth Kíra, Fazekas Kevin, Mohácsi Gábor,
Czirók Roland, Birta Katalin és Mező Szabolcs.

2018. február

A Wellingtoni Magyar Fészek Hírmondó által kiírt nemzetközi
rajzverseny ” Így alkotok” című pályázatán első helyezést ért el Mona
Dorina.

mona_dorina_11eves_igazgyongy_ami

A 47. Pentel Nemzetközi Gyermekrajzpályázaton ezüst minősítést ért el
Jován Lili és Nagy Anna Gréta. Bronz minősítést ért el Rostás Tamás és
Szabó Natália.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által kiírt  “Álomút” című
rajzpályázaton Jantyik Erika és Szendrei Brigitta díjazásban
részesült.

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma által kiírt  “Ne égess “ című
rajzpályázatán Herczeg Bálint második helyezést ért el. Csávás Renáta
és Beri Martin pedig  negyedik és ötödik helyen végzett.

A Cziffra György Fesztivál keretein belül meghirdetett  “MuzsikÁlom” rajzpályázaton négy tanulónk, Patai Luca, Major Dorina, Saccheto Delfina és Birta Anna Rózsa díjazott lett.
Kiemelkedően szép munkájáért oklevelet kapott Gyarmati Lilla, Benedek Dorka, Juhász Martin, Vécsei Viktória, Szabó Jázmin és Mohácsi Tímea.

A nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola által meghirdetett “A béke egy mosollyal  kezdődik” című  országos rajzpályázaton az V.-VI.osztályos korcsoportban Adamcsik Sára és a VII.-VIII. osztályos korcsoportban Szabó Viktória I.helyezést ért el. Az  I.-II- osztályos korcsoportban Temesvári Csenge II. helyen szerepelt. Oklevéllel jutalmazták Kovács Titanilla és Nagy Diána alkotását.

Megyei rajzpályázati eredmények

A debreceni Vojtina Bábszínház által kiírt “Az én ajándékom a királytól” című rajzpályázaton díjazott lett Bördős Maja, Juhász Klára, Nagy Emese és Veszprémi Krisztina. A pályázatra beküldött alkotásaink  mindegyike kiállításra került, amely a Bábszínházban meg-
tekinthető.

2018. január

Nemzetközi rajzpályázatok eredményei

A Wellingtoni Magyar Fészek Hírmondó által kiírt “A konyhában” című
rajzpályázaton I.helyezést ért el Pattyán Dóra.

pattyan_dora_7eves_igazgyongy_ami

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége által meghirdetett nemzetközi
Lions békeposzter pályázat országos elődöntőjén ” A béke jövője”
címmel II.helyezett lett Gyöngyösi Rebeka.Különdíjjal jutalmazták
Eke-Rigó Anna munkáját. Kiállításra került Rácz Rozália, Tóth Letícia
és  Gere Krisztina alkotása.

Az egri Sanatmatal Kft.által kiírt  “Még sokáig együtt “ című
országos gyermekrajz pályázaton Nagy Luca III. helyezést ért el.

nagy-luca-7

Az Oktatási Hivatal által támogatott Országos Nemzetiségi
rajzversenyen II. helyezett lett Móricz Dávid, különdíjban részesült
Glonczi Lejla.

Megyei rajzpályázatok eredményei

A debreceni Neue Debreczenische Kunst ( Új Debreceni művészet, NDK) és
a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria alkotópályázatán
“Hétköznapi (szuper)Hősök”  tanítványaink
munkái kortárs művészek alkotásaival közösen kiállításra kerültek:
Magyari Roxána, Molnár Laura, Bere Hanna, Mohácsi Mirella, Kovács
Ágnes, Varga Lilla, Lakatos Dániel, Deczki Annabella, Szabó Pál.

2017. december

Nemzetközi rajzpályázati eredmények

Wellingtoni Magyar Fészek Hírmondó: “Az új évet várom” című pályázaton I. helyezett lett Rácz Vivien.

Országos rajzpályázati eredmények

A PlayKID  Mikulás szabadideje rajzversenyen, melynek címe „Te hogyan képzeled el a Mikulás szabadidejét?”  csoportos díjat kaptak a tanulóink.

A Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár karácsonyi rajzpályázatot hirdetett, melyen csoportos különdíjat és elismerő oklevelet kaptak a tanulók.

Az Égigérő – Ég Ígérő Gyermekgaléria “Külön világot alkotok magam” címmel pályázatot hirdetett, melyen csoportos oklevelet kaptak a tanulók.

Országos könyvillusztráló-pályázat Ady Endre születésének 140. évfordulója tiszteletére – Tervezd meg saját Ady-köteted! illusztrációs pályázaton Iskolánk csoportos díjat kapott.

eloszo-ady-versekhez

A Humusz Szövetség a Galgamenti Népfőiskola partnersége mellett a Komposztálás Ünnepe alkalmából pályázatot hirdetett, melyen díjazott lett Kovács Kitti.

.

A FSZEK  Deák Ferenc Könyvtár által kiírt rajzpályázaton, melynek címe “Gyertek hozzánk vendégségbe” I. helyezett lett Beri Pál Krisztofer.

.

Az Országos Polgárőr Szövetség Környezetvédelmi Bizottság országos fotó- és rajz- és plakátpályázatot hirdetett “Célkeresztben a parlagfű” címmel, melyen különdíjasok lettek: Mezei Natália, Adamcsik Sára, Bőr Kornélia, Bencsik Lilla Vivien, Puskás Nanetta és Hegyes Kevin.

......

Az Európai Parlament magyarországi Tájékoztatási Irodája az elmúlt években immár hagyománnyá váló országos uniós témájú rajzversenyt hirdetett 10-15 éves tanulók részére “Mesés Európa – Népmesék hősei – A népmesék szerepe Európa kulturális örökségében” címmel, melyen díjazott lett: Rózsa Eszter és Cosma-Molnár Izabella.

..

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. rajzpályázatot hirdetett, melynek címe A Hulladék-tengeren innen és túl. Díjazott lett: Rácz Tünde, Sápi Maja és Eke-Rigó Fanni.

Megyei rajzpályázati eredmények

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom debreceni központja rajpályázatot hirdetett, melynek címe LÁJKOLOM A CSALÁDOM. Díjazott lett: Mezei Virginia, Szilágyi Letícia és Varga Lili Hédi.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat rajzpályázatot hirdetett a klímaváltozásról, melyen helyezést ért el Kiss Márk Gergő.

kiss-mark-gergo-5

2017. november

Intézményi rajzpályázat

A Zsákai Hangadó Egyesület által kiírt Igazgyöngy belső rajpályázaton, melynek témája Milyennek képzeled a jövőt?, a következő eredmények születtek:

Berettyóújfalu, Rákóczi Iskola
Mazács Fruzsina 1. díj,
Kovács Titanilla 2. díj,
Mészáros Máté 3. díj

Milyennek képzeled a jövőt? 3-asNilyennek képzeled a jövőt? 4-esMilyennek képzeled... 5-ös suliMilyennek képzeled...K.apátiMilyennek képzeled... B.keresztesMilyennek képzeled... KszakálMilyennek képzeled... KomádiMilyennek képzeled... M.homorogMilyennek képzeled.... székhely

Nemzetközi rajzpályázatok

A 14. Nemzetközi Litván Gyermek Rajzpályázaton, melynek címe “A Szláv Tavasz”, III. helyezett lett Nagy Renáta. Oklevelet kaptak: Szász Gréta és Sacchetto Vittoria.

2017 Szláv tavasz

A Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület által meghirdetett pályázaton, melynek címe “Az 5000 éves Kína” díjazásban részesült Csávás Renáta.

.

19. Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági művészeti versenyen, melynek címe “Always green, always blue”,  oklevelet kaptak: Bagdi Boglárka, Szakál Kata, Török Dávid, Jenei Zsófia, László Dóra és Móricz Dávid.

Always green, always blue

A 48. Kínai Nemzetközi rajzversenyen
Ezüst minősítést kapott: Jámbor Vivien, Nagy Csenge, Tóth Liza és Rácz Kinga. Oklevelet kaptak: Kiss Ferenc, Lakatos Dzsenifer és Török Gréta.
48. Kínai

A Wellingtoni Magyar Fészek Hírmondó “(Majd ha) jön a Mikulás!” című pályázatán I. helyezett lett: Balogh Ágnes és Ötvös Cintia.
Kiemelt dicséretben részesült Agócs Krisztián és Mohácsi Attila.

2017 Kaprinay november

Evorában, a Fiatal Művészek 18.  Nemzetközi Találkozóján 2017-ben  a következő eredményeket érték el: Szabó Ádám arany minősítés, Varga Vanda ezüst minősítés. Dicséretben részesültekButi Blanka, Bozsányi Amanda, Rácz Tünde, Hajzer-Török Patrik, Puskás Nanetta, Rózsa Eszter, Kiss Bence, Veres Attila, Balog Alíz.

2017 Evora

Országos rajzpályázatok

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kreatív rajzpályázatán, melynek címe “Neked mit jelent a Duna? különdíjat kapott Szatmári Tamás.

2017 Szláv tavasz

A Rajzfilmünnep Rajzban című pályázaton csoportos különdíjat kaptak: Birta Csenge Ágnes, Csávás Réka, Kovács György, Juhász Dzsenifer, Porkoláb Zsófia, Pattyán Dóra, Mohácsi János, Kiss Bence, Tokai Zoltán, Vígh Zsófia Kira, Bárdos Anna, Nagy Dorina.

2017 Rajzfilmünnep rajzban

A Hefele Menyhért Építő – és Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskola rajzpályázatot hirdetett “ÉPÍTSD A JÖVŐD!” címmel, melyen díjazott lett: Sacchetto Vittoria, Cosma-Molnár Izabella, Mező Mariann, Mohácsi Vanda, Rácz Erik és Póka Krisztián.

2017 Építsd a jövőd!

A Magyar Nyelvstratégiai Intézet által meghirdetett pályázaton melynek címe Sokszínű utazás a magyar nyelv világában, csoportos díjat kaptak: Balogh Anna, Bertalan Alexa, Csávás Réka, Juhász Klára, Mező Vanessza Titanilla, Mohácsi Vanessza, Rácz Elizabett, Vad Dorina Viktória, Váradi László Csaba.

2017 Magyar nyelv

A Magyar Természettudományi Múzeum és a Földművelésügyi Minisztérium által működtetett Vadonleső Program közös pályázatot hirdetett Az év emlőse: a mogyorós pele címmel, melyen csoportos díjat kaptak: Szabó Lajos, Lisztes Anna, Sramkó Orsolya, Oláh Dávid, Csizmadia Ádám, Szilágyi Botond, Szabó Natália, Ajtai Krisztián, Laska Vince, Oláh Lili, Gróza Zsófia, Paulik Barbara, Bírta Katalin, Szító Zsanett, Tóth Liliána, Vetési Balázs, Juhász Henriett.

A Seneca Közhasznú Alapítvány a Dadogókért művészeti pályázatot hirdetett, amelyen ajándékot kapott Pattyán Dóra III. díjként, Tóth Angéla Zsanett II. díjas és Gál Bodza oklevelet kapott.

Megyei rajzpályázatok

A Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége pályázatot hirdetett “Horgászélményem a nyári szünidőben” címmel, melyen II. helyezést ért el Kiss Bence, különdíjat kapott Zsiga Zsombor, valamint oklevelet kaptak: Mező Gáspár, Szabó Sándor, Vándor Gabriella, Szűcs Napsugár, Balogh Balázs, Mező Márk, Mohácsi János, Póka Krisztián, Kardos László, Bódi Brendon, Balog Arnold, Juhász Klára Ibolya, Móricz Dávid, Czirók Roland Imre.

2017 megyei Horgászélményem

2017. október

Nemzetközi rajzpályázatok

A Wellingtoni Magyar Fészek Hírmondó: “A szemét” című pályázatán korosztályos győztes lett Cosma-Molnár Izabella. Kiemelt dicséretben részesült Csanádi Melánia és Mohácsi Dorina.

2017 Kaprinay október

A Finnországban megrendezett 16. Gyermekek és Fiatalok Nemzetközi Képzőművészeti Kiállításán oklevelet kapott: Nagy Boglárka, Birta Csenge, Veres Dávid.

2017 Finn 16.

Országos rajzpályázatok

“Pelék, versek, képek” Pele-vers illusztrációs rajzpályázaton 3. helyezést ért el Szabó Ádám

.

A NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészetének központjában működő Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola pályázatot hirdetett “Nyári élményeim a Nagyerdőn” címmel, amin I. helyezést ért el Kovács Boglárka, III. helyezést pedig Szász Gréta.

..

A Zempléni Gombász Egyesület által meghirdetett meseillusztrációs rajzpályázaton eredményesen szerepeltek Tapaszi Benjamin 6. osztályos, Kovács Titanilla 2. osztályos, Balogh Balázs 3. osztályos és Móricz Dávid 4. osztályos gyerekek.

Városi rajzpályázatok

A Berettyóújfalui Sinka István Városi Könyvtár által meghirdetett “Többet ésszel, mint erővel” című rajzpályázaton 1 helyezést ért el Kiss Ferenc, 2. helyezést ért el Szilágyi Letícia, 5. helyezést ért el Hagymási Hanna, és Miczura Annabella.

2017. szeptember

A Wellingtoni Magyar Fészek Hírmondó “Kedvenc állatom” című pályázatán
I. helyezett lett Varga Vanda.
Kiemelt dicséretben részesült: Balogh Zsuzsa és Vetési Balázs.

2017 szeptember Kaprinay

Az “Édesanyák dicsérete” és a Legkedvesebb templomom, Szűzanya képem című 13. Nemzetközi gyermekrajz pályázaton díjazott lett Szikli Izabella,
Tilma Rózsája különdíjat kapott Mező Natália
Tilma-díjas lett Magyari Roxána és Varga Mária
Nemzetközi Gyermekrajz Kiállításra került a következő gyerekek munkája:
Gyüre Boglárka, Glonczi Lejla, Kállai Lilla, Groza Zsófia, Leka Ketrin, Lisztes Fanni, Ajtai Noel, Bogyó Vivien, Birta Csenge Ágnes, Miczura Mirella, Fehér Nikolett.

2017.09.06. Tilma Nemzetközi rajzpályázat

A József Attila Kör rajzpályázatán 3. helyezést ért el Horváth Sándor 8 éves

.

A Zala Megyei Vadászkamara és Vadászszövetség által “Felébred a nap…” címmel meghirdetett versillusztrációs rajzpályázaton Varga Erik (14 éves), Mohácsi Edina (7 éves), Muzsnai Hédi (5 éves) díjazott lett.

...

A 2017. évi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap kreatív pályázatán az  Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola tanulója,  Szántó Nikolett és Váradi Béla Kevin különdíjat  nyert.

Megyei rajzpályázatok

A Debreceni Művelődési Központ Tímárház rajzpályázatot hirdetett Mesés hagyományaink címmel, melyen
II. helyezett lett Varga Mária,
III. helyezett lett Boruzs Boglárka és Szabó Lajos Dominik.
Különdíjasok lettek: Mohácsi Dorina, Radics Anita, Tóth-Kiss Panna, Rácz Rozália, Karancsi Elizabet, Bőr Ferenc és Huli Lilla.

2017 Megyei Tímár házas